21 apr 2017

5. ROĐENDAN - LINNCH, BULLET FOR A BADMAN, INEKS TEATAR, LJSM

Izložba

Informacije o događaju

Kategorija
Tip događaja
Izložba
Datum i vreme
Pe 20:00
Internet

Kratak opis događaja

5. rođendan - Linnch, Bullet for a badman, Ineks teatar, LjSM

Opis i detalji

Pozivamo vas na peti rođendan Ulične galerije, u petak, 21. aprila u 20 časova! Na rođendanu vas očekuje izložba ilustracija „Third Eye Crying”, umetnika Vanje Vikala, performans Ineks Cirkus Teatra, koncert grupe Bullet for a Badman i nastup Ljubana scratch majstora.

Izložba Third Eye Crying je serija digitalnih ilustracija rađenih tehnikom sito štampe. Ilustracije se bave kritikom društva uvijene u mračni humor, a svojom formom pokušavaju ostvariti direktnu komukaciju sa posmatračem i razdrmati mu mozak.

Ovo je reakcija na apsurdno ponašanje čoveka koji, jureći za profitom, gazi sve pred sobom, bilo da su to drugi ljudi, reke, šume. Početna ideja umetnika krenula je od naizgled jednostavnog pitanja - šta bi nateralo treće oko da plače.

Treće oko je koristio kao simbol šire svesti, a karakteri koji se pojavljuju na ilustracijama su reprezentacije potpune suprotnosti društveno odgovornog ponašanja.

Izložba Third Eye Crying izložena je u šest gradova u regionu, dok se grafike iz te serije prodaju u galerijama u Barseloni, Zagrebu i Beogradu.

Međutim, dame i gospodo, svet u kome živimo je i prepun čarolija – jedini problem je što se one vešto kriju. Zato je tu Ineks Cirkus Teatar, da kroz ideju uličnog, večno putujućeg teatra, na raznim portalima planete Zemlje, preko cirkuskih veština i mašte, ulove i približe magiju svima.

Ne verujte ničemu što ste videli,… Ne verujte ni njima, ali ipak uđite u ogledalo stvarnosti! Za rođendan Ulične galerije pripremili smo … Iznenađenje!

U dogovoru sa Vremenom, određene punktove ćemo podeliti sa vama.

U 20: 45 h počinje koncert instrumentalnog sastava Metak za Zlikovca, koji posle personalnih promena, nastavlja svoj rad u prepoznatjivom stilu, ali pod novim imenom – Bullet for a Badman.

Satnica:

20: 00 h – Otvaranje izložbe

20: 15 h – Performans Ineks Cirkus Teatra

20: 45 h – Koncert

22: 00 – 00: 00 h - Performans Ineks Cirkus Teatra i Ljuban scratch majstor

Vanja Vikalo, poznatijih kao Linnch, ilustrator je i animator. Rođen je u Mostaru 1987. godine, a odrastao je u Herceg Novom. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Već godinama je prisutan na umetničkoj sceni u Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj. Imao je devet samostalnih izložbi, i učestvovao na preko dvadeset kolektivnih izložbi, dok su njegovi radovi objavljeni u knjigama, časopisima i blogovima širom sveta.

Crtao je i nastupao na preko trideset festivala i umetničkih projekata u regionu, ali i u Nemačkoj, Francuskoj, Portugalu i Rumuniji. U periodu od 2010. do 2013. zajedno sa prijateljima iz Herceg Novog i Beograda pokreće i realizuje tri edicije festivala Sinestezija u Herceg Novom.

Zajedno sa Mariom Đorđevićem 2014. godine osniva Rudnik Film, studio za produkciju videa i animacija baziranih na ilustracijama. Nagrađivan je u polju dizajna, ilustracije i animacije.

U sferi ilustracije i animacije, radio je za klijente poput Unicef, Le monde Dimplomatique, Guarana Energy drink, Coca Cola, brojne festivale iz regiona, kao i mnoge bendove, poput - Who See, Bad Copy, Prti Bee Gee, Mr.

Belt & Wezol.

Ineks Cirkus Teatar je organizacija za razvoj i popularizovanje savremenog cirkusa. Čine ga umetnici različitih orijentacija koji poznаju žonglirаnje, mаnipulаciju objektimа, аkrobаtiku, ekvilibrizаm, tehniku klovnа i druge cirkuske veštine.

Spojeni zajedničkom idejom da pozorište treba da postoji i van institucija, 2013. godine su pokrenuli Inex teatar u zgradi nekadašnjeg Inex filma, kao jedinstveni, nezavisni prostor namenjen novom cirkusu, alternativnom pozorišnom izrazu, teatru pokreta, performansu, lutkarstvu, uličnom teatru i sl.

Ineks Cirkus Teatar, sada na novim lokacijama, podjednako radi na performansima i edukaciji, otvoren za nove ideje, uvek u potrazi za novim prostorima koje će transformisati.

Bullet for a Badman svira instrumentalnu muziku baziranu na jazz, funk ritmovima, kombinuje ih sa dinamičnim gitarskim zvukom i duvačkim deonicama. Članovi su: Ivan Simić – gitara, Milan Simić – bas gitara, Petar Milanović – bubnjevi, Konstantin Sotirovski – truba, Trendy Effendi – bariton saksofon.

Bili ste ovde?

Vaše mišljenje, utisci i zapažanja o 5. ROĐENDAN - LINNCH, BULLET FOR A BADMAN, INEKS TEATAR, LJSM su izuzetno bitni i mogu pomoći drugima da donesu bolje odluke!

Ocenite 5. ROĐENDAN - LINNCH, BULLET FOR A BADMAN, INEKS TEATAR, LJSM!

Svojim mišljenjem, utiscima i zapažanjima pomažete svim nadji.info posetiocima - šta mogu da očekuju, da li je vredno njihove pažnje, kao i koje su dobre ali i koje stvari mogu da se poprave kod 5. ROĐENDAN - LINNCH, BULLET FOR A BADMAN, INEKS TEATAR, LJSM

Iznesenim mišljenjem vlasniku 5. ROĐENDAN - LINNCH, BULLET FOR A BADMAN, INEKS TEATAR, LJSM omogućavate da se direktno informiše o tome šta posetioci, kupci, kao i gosti - stvarno misle o 5. ROĐENDAN - LINNCH, BULLET FOR A BADMAN, INEKS TEATAR, LJSM i kako može da unapredi svoje usluge

Podelite vaše utiske sa ostalim nadji.info korisnicima ... iznesite ih rečima, ili ih pokažite slikom!