FINE SUSHI: RESTORAN - Hadži Đerina 28, 11000 Beograd - Vračar, Srbija

FINE SUSHI

RESTORAN

Rekli su:

Iako još uvek u prostoru između čiste egzotike i regularne ponude jedne metropole, suši ipak sve više postaje jedan od favorita ovdašnje populacije. U ponudi raznih opcija i kvaliteta, Fine sushi bar izdvaja se na mnogo načina. Originalnim konceptom i ...

Informacije o mestu

0.00 0

Kontakt
MO +381 (061) 315 2298

Sadržaji

Prikazana sadržaj/a

1-3 (3)

Fine sushies at Sushi

Iako još uvek u prostoru između čiste egzotike i regularne ponude jedne metropole, suši ipak sve više postaje jedan od favorita ovdašnje populacije.

U ponudi raznih opcija i kvaliteta, Fine sushi bar izdvaja se na mnogo načina. Originalnim konceptom i nesvakidašnjim izborom baziranim na visokokvalitetnim namirnicama, ovaj suši je upravo ono što suši i treba da bude: svež i jednostavan, maštovit i ukusan zalogaj od kvalitetnih sastojaka.

I zaista, ovdašnji maguro (tuna) sašimi je jednostavno savršen, tuna jedna od najboljih koje smo probali, a sličan smo utisak imali probajući magičan nigiri unagi sa jeguljom, te opcije sa mesom krabe i sa kraljevskim škampima.

Savršeno prezentovani, uz fine male varijacije poput kombinacije bele rotkve i mariniranog đumbira koja priprema nepca za sledeći doživljaj, ovdašnji suši zalogaji u rasponu od osvežavajućih kappa maki sa krastavcem, do crunchy rolls (škampi, avokado, ljuti sos, posuto tempura mrvicama) favorita među fusion rolnicama ostavili su jednako sjajan utisak.

Za uvod preporučujemo novitet među supama, sumashijiru sa daši fondom, tofuom i škampima, a za dalje eksperimente neku od chirashi, donburiili temaki kombinacija.

Dostavu rade na celoj teritoriji grada, ili sami možete doći po svoju porudžbinu, jer je prostor ovog suši bara bašmali i dovoljan za ne više od četvoro ljudi.

Neobično ljubazno osoblje tu je za svaki savet i preporuku, a potpuna posvećenost i strast prema sušiju oseti se u svakom zalogaju i svakom ukusu, te ovo mesto dobija našu više nego toplu preporuku.

Fine sushi bar

Koncipiran kao tradicionalni japanski bar, Fine sushi bar uređen je minimalistički i opremljen finim mermernim tanjirima i autentičnim keramičkim šoljama.

Ovaj bar u blizini Vukovog spomenika gostima pruža mogućnosti da vide proces spremanja sušija na licu mesta. U toku pripreme mogu i da razgovaraju sa kuvarom, koji je uvek raspoložen da pruži informaciju više, tako da je poseta ovom specijalizovanom baru i edukativnog karaktera.

Jela po kojima se Fine sushi bar izdvaja od drugih restorana ovog tipa, pre svega su donburi, jela servirana na podlozi od pirinča, a kao specijalitet kuće služi se Crunchy roll.

To je jedna vrsta fusion rolnice, napravljene od škampa, avokada i ljutog sosa, preko čega se posipaju tempura hrskave mrvice. Kreator ovih jedinstvenih rolnica je vlasnik Fine sushi bara, koji je i sam suši majstor.

Osim degustacije u restoranu, čiji enterijer nije mnogo velik, u ovom lokalu rade i dostavu narudžbina. Kompletan meni dostupan je na sajtu www. finesushies. com.

Radnim danima bar je otvoren od 11 do 23 sata, a vikendom od 14 do 23 časa.

Fine Sushi Bar dobio pravu restoransku verziju

Mesto koje nas je osvojilo pristupom sušiju, ali i ljubaznošću osoblja, u bukvalno minimalnom i minimalističkom prostoru u Hađi Đerinoj, upravo je dobilo svoju pravu restoransku verziju.

Smešten u lokal pored prethodnog, na dva nivoa, Fine Sushi Bar je izrastao u ozbiljan restoran koji i dalje ima itekako privlačnu, a sada i proširenu ponudu japanske kuhinje baziranu na sušiju.

Prostor je efektno osmišljen kroz dve celine, jedna gde se suši rolnice prave neposredeno pred gostom koji posmatra svaki tenutak pripreme, a druga sa “klasičnom restoranskom postavkom”.

Naravno, ovde ništa nije “klasično”, osoblje se itekako trudi da vam predstavi svaki detalj ponude, bez obzira da li je ovo prvi suši koji probate sa svim predrasudama, ili ste iskusni istraživač (n) ovih ukusa, Fine Sushi ima ponudu koja fino varira i klasiku i moderne trendove.

Sensu set koji smo probali upravo donosi finu šetnju počev od nigirija sa lososom i tunom, sjajnog sa svežom oradom do magičnog sa jeguljom, preko gunkan makija sa krabom i crunchy rolnica sa škampima i ljutim sosom, do spicy negitoro rolnica sa seckanom tunom i mladim lukom.

Za one sklone daljem istraživanju preporuka su sjajne Salmon Flame sa flambiranim lososom, krastavcem, avokadom i japanskim majonezom, potom efektne Fresh & Smoked sa dimljenim i svežim lososom u sklopu jedne rolnice, kao i ubedljive Spider roll sa škampima i krabom.

U vegetarijanskom segmentu nove su i dve miso supe, neobične Tofu shitake rolnice ili Mix seaweed sa sedam različitih algi, susamom i ponzu sosom.

Novitet u ponudi je i Tamago – japanski omlet dostupan u vidu nigirija ili rolnice, sada je stalno u ponudi i sveža orada, a od sosove izdvaja se Tamari, manje slan a intenzivnije arome od soja sosa i bez glutena.

Naravno, raskošna selekcija probranh favorita japanske tradicije i dalje je na meniju, kao i moderne Fine Fusion Rolls. Kao pratnja, sa jedne strane su sake, originalno Asaki pivo i Yamazaki (japanski viski), a sa druge pažljivo probrana selekcija srpskih vina kao itekako zanimljiv i smeo spoj!

Kao i od početka delovanja, dostava na kućnu adresu u bilo kom delu grada se podrazumeva. Proširen u svakom smislu, Fine Sushi Bar nije izgubio ni trunčicu šarma ni kvaliteta, naprotiv, sa novom ponudom i novim konceptom sada je na (n) ovom mestu pregršt razloga da ga (p) osetite i (o) probate…svim čulima.

SVAKOG UTORKA OD 19H CENE SVIH KOKTELA -50%

AKCIJA: Isteklo

ČETVRTKOM OD 17H: NA 4 PIVA + GRATIS KOBASICE

Bili ste ovde?

Vaše mišljenje, utisci i zapažanja o FINE SUSHI: RESTORAN su izuzetno bitni i mogu pomoći drugima da donesu bolje odluke!

Ocenite FINE SUSHI: RESTORAN!

Svojim mišljenjem, utiscima i zapažanjima pomažete svim nadji.info posetiocima - šta mogu da očekuju, da li je vredno njihove pažnje, kao i koje su dobre ali i koje stvari mogu da se poprave kod FINE SUSHI: RESTORAN

Iznesenim mišljenjem vlasniku FINE SUSHI: RESTORAN omogućavate da se direktno informiše o tome šta posetioci, kupci, kao i gosti - stvarno misle o FINE SUSHI: RESTORAN i kako može da unapredi svoje usluge

Podelite vaše utiske sa ostalim nadji.info korisnicima ... iznesite ih rečima, ili ih pokažite slikom!