21 mar 2017

JESENJA SONATA

Ostalo

Informacije o događaju

Kategorija
Tip događaja
Ostalo
Datum i vreme
Ut 20:00

Kratak opis događaja

JESENJA SONATA – I. Bergman

Režija: JAGOŠ MARKOVIĆ

Opis i detalji

JESENJA SONATA, jednog od najznačajnih filmskih i pozorišnih stvaralaca 20. veka, švedskog reditelja, velikog filmskog umetnika, scenariste, dramatičara i producenta – Ingmara Bergmana, nastala je 1978, a govori o svetski poznatoj pijanistkinji Šarloti, koja je porodični život podredila karijeri, naročito svoj odnos sa ćerkom.

Posle sedam godina neviđanja, Šarlota odlučuje da se odazove Evinom pozivu da je poseti i provede sa njom neko vreme, ne znajući da će u njenom domu sresti i svoju drugu ćerku Helenu, koja je psihički bolesna i gotovo nesposobna da normalno komunicira.

Napetost između majke i ćerke raste, jer je Šarlota ljubomorna zbog toga što je Eva mnogo snažnije povezana sa Helenom nego s njom. U toku drame otkriva se da je Eva bolesna i zbog potpunog nedostatka majčine ljubavi.

Napetost dostiže vrhunac jedne noći kada se u razgovoru razotkriju godinama potiskivani događaji o kojima se u porodičnom krugu do sada nije govorilo.

Ono što je trebalo da bude ugodan boravak u porodičnom okruženju, pretvoriće se u niz razgovora preko kojih će majka i ćerka pokušati da razreše godinama potiskivane probleme, koji su prouzrokovali stalni osećaj nedostatka ljubavi i razumevanja.

U jublarnoj sezoni kada Atelje 212 obeležava 60 godina svog potojanja, ova predstava radi se u saradnji sa festivalom Grad Teatar Budva koji ove godine slavi 30 godina od osnivanja.

Bili ste ovde?

Vaše mišljenje, utisci i zapažanja o JESENJA SONATA su izuzetno bitni i mogu pomoći drugima da donesu bolje odluke!

Ocenite JESENJA SONATA!

Svojim mišljenjem, utiscima i zapažanjima pomažete svim nadji.info posetiocima - šta mogu da očekuju, da li je vredno njihove pažnje, kao i koje su dobre ali i koje stvari mogu da se poprave kod JESENJA SONATA

Iznesenim mišljenjem vlasniku JESENJA SONATA omogućavate da se direktno informiše o tome šta posetioci, kupci, kao i gosti - stvarno misle o JESENJA SONATA i kako može da unapredi svoje usluge

Podelite vaše utiske sa ostalim nadji.info korisnicima ... iznesite ih rečima, ili ih pokažite slikom!