21 mar 2017

KONCERT VIOLINISTKINJE

Koncert i performans

Informacije o događaju

Kategorija
Tip događaja
Koncert i performans
Datum i vreme
Ut 20:00

Kratak opis događaja

Koncert violinistkinje Mie Kovačević i pijaniste Vladimira Gligorića

Lokacija: Velika sala

Opis i detalji

P R O G R A M

Stanko Simić Pet meditacija za klavir (2015)

Lento, quasi cantato

Delicamente

Grave

Comodo

Con dolcezza

Ivan Jevtić Tri pokreta za klavir (1977)

Tranquillo

Appassionato

Adagio quasi un poco andante

Vlastimir Trajković Sonata za klavir i violinu (1982)

Comodo. Allegro molto – luminoso

Largo tenebroso. Adagio assai ma con moto

Presto con leggerezza

Vasilije Mokranjac Menuet (1944)

Vasilije Mokranjac Fragmenti (1956)

Allegro

Andante ma non troppo

Presto, molto ritmico e articolato

Lento quasi cantato

Prestissimo possibile (attacca)

Grave. Allegro robusto. Tempo primo.

Vasilije Mokranjac Šest igara (1950-57)

Moderato

Presto

Moderato

Allegro

Allegro giusto e molto ritmico

Prestissimo

Vasilije Mokranjac Etide br. 2, 3, 4 (1951-52)

Andante

*

*

Vasilije Mokranjac Pet preludijuma (1975)

Moderato

Lento (attacca)

*** (attacca)

Lento

Moderato

Vasilije Mokranjac Preludijum (1984)

Vasilije Mokranjac Odjeci (1973)

---

Mia Kovačević, violinistkinja, rođena je u Beogradu 1985. godine. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2008. godine u klasi prof.

Milutina Kosanovića. Iste godine, nastavlja master studije u Italiji na Conservatoro di musica ’’G. Tartini’’ u Trstu, u klasi prof. Masima Belija (Massimo Belli).

U toku master studija odlazi na ERASMUS program u Antverpen (Belgija), gde se usavršava na Kraljevskom konzervatorijumu kod prof. Guido de Neve.

Master studije je završila 2011. godine i osvojila je nagradu za najbolji završni master resital. Održala je brojne solističke koncerte i koncerte u okviru kamerne grupe i orkestra u Beogradu, širom Srbije, ali i van granica naše zemlje (Italija, Holandija, Nemačka, Austrija, Belgija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska).

U svom profesionalnom radu bila je član raznih orkestara, Orchestra San Marco u Pordenoneu u Pordenoneu (Italija), Nuova orchestra da Camera Ferruccio Busoni u Trstu (Italija), Hermes Ensemble u Antverpenu (Belgija).

Snimala je za Radio Vatikan u Rimu (Italija) i Radio Antverpen (Belgija). Član je Ansambla Metamorphosis (Beograd) od 2011 godine.

Vladimir Gligorić, pijanista, rođen je u Beogradu 1979. godine. Diplomirao je i magistrirao na FMU u Beogradu 2002. Post-diplomske studije je započeo na Conservatoire de musique de Geneve, (Švajcarska ).

Doktorirao je na FMU u Beogradu, u klasi prof. A. Serdara. Održao je brojne solističke koncerte u Beogradu, širom Srbije, ali i van granica naše zemlje ( Pariz, Ženeva, Rim, Barselona, Hvar), nastupao je na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Godine 2010. dobitnik je godišnje nagrade UMUS-a za najboljeg mladog umetnika u 2009. godini, a 2012. godine je dobio nagradu časopisa “Muzika klasika” za najboljeg mladog izvođača u 2011. godini.

U martu 2009. bio je finalista međunarodnog takmičenja “Muzičke omladine” u Beogradu, a u oktobru iste godine je osvojio treću nagradu na međunarodnom pijanističkom takmičenju “Emil Giljels” u Odesi, (Ukrajina).

U januaru 2011. godine je bio finalista pijanističkog takmičenja “Boesendorfer & Schimell” u Arizoni0, (SAD), gde je dobio i specijalnu nagradu za najbolje izvođenje virtuoznog komada.

Nastupao je sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, BGO „Dušan Skovran“, orkestrom Camerata Serbica, Razgradskom filharmonijom, Filharmonijom Odese, pod upravom maestra Bojana Suđića, Alexander Walkera, Biljane Radovanović Dragomira Nenova, Hobarta Erla i Vladimira Kranjčevića.

Viši je umetnički saradnik na katedri za solo-pevanje na FMU u Beogradu.

Bili ste ovde?

Vaše mišljenje, utisci i zapažanja o KONCERT VIOLINISTKINJE su izuzetno bitni i mogu pomoći drugima da donesu bolje odluke!

Ocenite KONCERT VIOLINISTKINJE!

Svojim mišljenjem, utiscima i zapažanjima pomažete svim nadji.info posetiocima - šta mogu da očekuju, da li je vredno njihove pažnje, kao i koje su dobre ali i koje stvari mogu da se poprave kod KONCERT VIOLINISTKINJE

Iznesenim mišljenjem vlasniku KONCERT VIOLINISTKINJE omogućavate da se direktno informiše o tome šta posetioci, kupci, kao i gosti - stvarno misle o KONCERT VIOLINISTKINJE i kako može da unapredi svoje usluge

Podelite vaše utiske sa ostalim nadji.info korisnicima ... iznesite ih rečima, ili ih pokažite slikom!