MENTALITET - Kralja Petra 70, 11000 Beograd - Stari Grad, Srbija

MENTALITET

Rekli su:

„Mi smo Srbija u novom ruhu. Zato se restoran i zove Mentalitet jer to je slika i prilika naše tradicionalne kuhinje, ali predstavljene na nov, drukčiji, moderan način”, tako opisuje koncept Mentaliteta menadžer tog lokala. Gosti će imati priliku da probaj

Informacije o mestu

0.00 0

Radno vreme

Trenutno ne radi

Po Ut Sr Če Pe Su Ne
Kontakt
TFL +381 (011) 262 1238
Internet

Sadržaji

Prikazana sadržaj/a

1-2 (2)

Mentalitet

„Mi smo Srbija u novom ruhu. Zato se restoran i zove Mentalitet jer to je slika i prilika naše tradicionalne kuhinje, ali predstavljene na nov, drukčiji, moderan način”, tako opisuje koncept Mentaliteta menadžer tog lokala.

Gosti će imati priliku da probaju toplo predjelo od pohovanog kajmaka na emulziji od ajvara i krema od kozjeg sira sa šumskim voćem i medom.

Kompletan jelovnik na neki način je moderna interpretacija Srbije, a za kreiranje jela zaslužan je šef kuhinje Nemanja Kolarac.

Akcenat je na sezonskim namirnicama, a na zimskom meniju, su kolenica na podvarku, jela od jagnjetine, teletine, ribe, hrskava svinjska rebra sa zapečenim povrćem, specijaliteti s pečurkama i mnogi drugi.

Recepti su tradicionalni, ali prezentacija je nesvakidašnja. Da bi gosti probali što više specijaliteta, svako jelo može se naručiti kao polovina, pa čak i četvrtina porcije.

Tako bi se pred goste iznelo nekoliko gangova, a za kraj slatki trio: kolač od urmi, kolač od bundeve i mus od čokolade, taman po zalogaj od svega.

Posebna pažnja posvećena je i odabiru vina, tako da su se na vinskoj karti našle 32 etikete, pretežno iz Srbije, a zastupljene su skoro sve sorte grožđa kako bi svako od gostiju odabrao vino po svom ukusu.

Osim toga, u ponudi su i eksluzivna pića, kao i sve što čini standardnu ponudu jednog restorana. Mentalitet je na dva nivoa, a za izgled enterijera zaslužan je arhitekta Predrag Čolić.

Radno vreme je od devet do ponoći, osim nedeljom, kada lokal ne radi. U restoranu ima 48 mesta za sedenje, a uskoro će biti otvorena i bašta, u kojoj će moći da se smesti 26 gostiju.

Mentalitet

Na lokaciji koja pamti i tradicionalne (Suvobor) i internacionalne (Dona Clara) trenutke, odnedavno se nalazi restoran koji postavlja nove standarde u viđenju nacionalne kuhinje.

Svedenog i modernog enterijera, sa baštom koja mami tokom lepih dana, Mentalitet je mesto koje nesvakidašnjim kulinarskim konceptom nikako ne ostavlja ravnodušnim, naprotiv!

Kuhinja bazirana na inspiraciji i posvećenosti mladog, ali vrlo preduzimljivog šefa Nemanje Kolarca, na tanjire donosi originalne kreacije. Servirana u „klasičnim“ porcijama ili u atraktivnim manjim gangovima, ovdašnja kuhinja daje novo viđenje tradicije.

Već sam početak bio je neobičan kroz pohovani kajmak na emulziji ajvara sa jedne, odnosno koziji sir sa šumskim voćem sa druge strane izduženog tanjira.

Potom odličan karpaćo od prodimljenog bifteka sa uljem od bundeve, a zatim klasika ali prezentirana na nov način: ukusni ćevapi na kajmaku u otvorenoj lepinji.

Zatim je usledio „gurmanski san“: pečena svinjska slanina na krem sosu od kruške sa podlogom od grilovanih tikvica i pratnjom motovilca i komorača.

Magično! Hrskava svinjska rebra kibicovana su za obavezan sledeći dolazak, asortiman domaćih vina je adekvatan, a selekcija dezereta: kolač od bundeve, čokoladni mus i kolač od urme, sjajna slatka završnica.

Idealna lokacija da svim gostima, i stranim i domaćim pokažete da može i drugačije. Topla preporuka…

SVAKOG UTORKA OD 19H CENE SVIH KOKTELA -50%

AKCIJA: Isteklo

ČETVRTKOM OD 17H: NA 4 PIVA + GRATIS KOBASICE

Bili ste ovde?

Vaše mišljenje, utisci i zapažanja o MENTALITET su izuzetno bitni i mogu pomoći drugima da donesu bolje odluke!

Ocenite MENTALITET!

Svojim mišljenjem, utiscima i zapažanjima pomažete svim nadji.info posetiocima - šta mogu da očekuju, da li je vredno njihove pažnje, kao i koje su dobre ali i koje stvari mogu da se poprave kod MENTALITET

Iznesenim mišljenjem vlasniku MENTALITET omogućavate da se direktno informiše o tome šta posetioci, kupci, kao i gosti - stvarno misle o MENTALITET i kako može da unapredi svoje usluge

Podelite vaše utiske sa ostalim nadji.info korisnicima ... iznesite ih rečima, ili ih pokažite slikom!

Ključne reči

treatment, depression, mentalism, brain, best, mind, free, christian, resources, emotion, please, click, here, inquire, mentalitetnet, this, domain, recently, been, listed, marketplace, related, links