MEZESTORAN DVORIŠTE: MEDITERRANEAN RESTAURANT - Svetogorska 46, 11000 Beograd - Stari Grad, Srbija

MEZESTORAN DVORIŠTE

MEDITERRANEAN RESTAURANT

Rekli su:

Definitivno najšarmantnije beogradsko dvorište i ovog leta je polazište za maštovito gastro krstarenje Mediteranom. Neobično prijatna i proširena bašta pod lipama, nenametljiva usluga i prisna atmosfera, šarm i savršena ušuškanost ovog mesta, začinjeni ...

Informacije o mestu

0.00 0

Kontakt
TFL +381 (011) 324 6515

Sadržaji

Prikazana sadržaj/a

1-2 (2)

Dvorište

Definitivno najšarmantnije beogradsko dvorište i ovog leta je polazište za maštovito gastro krstarenje Mediteranom. Neobično prijatna i proširena bašta pod lipama, nenametljiva usluga i prisna atmosfera, šarm i savršena ušuškanost ovog mesta, začinjeni su autentičnim aromama koje vas vode originalnim i ukusnim prostranstvima Sredozemlja.

Interesantan novitet je mala prodavnica u okviru restorana, kutak u kome možete pronaći pet vrsta organskog meda, domaće maslinovo ulje sa Peloponeza, „Dakos“ – hrskavi hleb sa Krita od tri vrste žitarica, kao i vina autohtonih kritskih sorti Vidiano (belo) i Kocifali Mandilari (crveno).

A noviteta ima i na meniju koji osvaja svojim zavodljivim malim formama s pravom definišući ovaj restoran kao „mezestoran“. U uvodnom delu to su bruskete sa inćunima i grilovanim paradajzom sa pestom od bosiljka i matičnjaka, a među salatama originalna Kritska salata (kuvani krompir, paradajz, krastavac, masline, hrskavi „Dakos“ hleb, kozji sir) i Nicoise sa dimljenom deverikom.

Glavni deo donosi skok do Istre uz „Nonine pljukance“ sa svinjskim fileom, pečurkama, šparglama i belom tarufatom, kao i laku letnju kombinaciju aglio-olio pastu sa brancinom.

Naravno, favoriti koje smo zavoleli na prvi zalogaj i dalje su tu, od magičnih namaza, preko skladnih susreta mora i kopna, lucidnih kulinarskih iskoraka na Istok i povrataka na Zapad, do savršenih krempita i parfea od mastike.

Dvorište koje osvaja lepotom i toplinom, mesto gde dolazi fini svet i mesto gde ćete se osećati fino u svako doba dana i večeri.

Dvorište

Postoje neka mesta čije otkriće biste sa jedne strane sebično da „zadržite“ za sebe i čuvate kao posebna mesta za drage ljude, a sa druge strane pisanjem o njima želite da svim srcem i svakom rečju podržite iskren i autenučan pristup vlasnika u predstavljanju originalne kuhinje istančanih ukusa.

Upravo to je slučaj sa restoranom koji se zapravo zove „mezestoran“ Dvorište, fino ušuškanim pri kraju Svetogorske ulice. Kada otkrijete pasaž neposredno iza objekta Komercijalne banke, a čiji parking slobodno možete koristiti posle 17h, prolaskom kroz pomenuti prolaz stižete ni manje ni više, nego – direktno na Mediteran.

Bašta koju komotno možete premestiti na Krit samo je uvod u potpuno posebno putovanje Mediteranom koje vas, kroz niz tanjirića i tanjira, čeka na ovom mestu.

U prirodnoj hladovini, u ambijentu i atmosferi u koje se zaljubljujete na prvi pogled, bašta je samo deo priče, jer i unutrašnji deo restorana takođe donosi vrlo prijatan i neposredan osećaj koji upotpunjuju autentični i maštoviti detalji.

I to je ono po čemu je Dvorište tako osobeno: jedinstvena atmosfera i toplina koja verno dočarava i odslikava mediteranski duh i senzibilitet.

Ta slika se itekako prenosi i na/u ponudu koja setom jednostavnih i efektnih tanjirića stvara primamaljivo putovanje i kontinentom i obalom uz krstarenje morskim plavetnilom.

Naše putovanje počeli smo efektnim grčkim piticama sa grilovanim plavim patlidžanom, sušenim paradajzom i sirom „Mitra“, pa iskorak ka istoku u vidu fenomenalnih rolnica sa pastramijem i miksom voća i povrća koje divno „gasi“ raita (indijska verzija jogurta), potom povratak nazad kroz favu, namaz na bazi sočiva koji „otvara“ sitno seckan crni luk i pate od dimljenog plavog patlidžana sa mladim sirom.

Lako, a raskošno! Nakon toga blago zapečena feta, pa jednostavna, a senzacionalna grilovana bukovača poprskana limunom, a zatim zanimljiv miks svežih salata sa svežim lososom u citrus marinadi.

Uvod u mesni napravili smo kroz „pinchose“, marinirane pileće i svinjske ražnjiće, potom je usledio niz sjajnih specijaliteta koji svedoči o višegodišnjem uspešnom ugostiteljskom iskustvu sa Krita: starogrčki medaljoni „Metaxa“, biftek „Pajar“ sa podlogom od rukole, pinjola i listića parmezana, „Stifado“ mediteranski ragu od lignji.

Magija mora stiže kroz odlične gambore sa uzom i šafranom, te sjajne dagnje „Agioli“ u sosu od belog luka i vina. Sve to uz vina sa Krita, nenametljivu a brzu uslugu, i pomenuti nepretenciozan i neformalan, a tako prijatan i toliko poseban ugođaj.

Za kraj, osveženje i zaslađivaje kroz maštovitu verziju krempite „u listićima“, neobičan i vrlo ukusan parfe od mastike i halvu sa grizom. Jednom rečju: ovo je potpun i jedinstven doživljaj Mediterana u srcu Beograda, Dvorište koje istovremeno čuva šarm i tradiciju ovog grada i otvara neke sasvim nove horizonte.

Stoga: više nego topla preporuka…

SVAKOG UTORKA OD 19H CENE SVIH KOKTELA -50%

AKCIJA: Isteklo

ČETVRTKOM OD 17H: NA 4 PIVA + GRATIS KOBASICE

Bili ste ovde?

Vaše mišljenje, utisci i zapažanja o MEZESTORAN DVORIŠTE: MEDITERRANEAN RESTAURANT su izuzetno bitni i mogu pomoći drugima da donesu bolje odluke!

Ocenite MEZESTORAN DVORIŠTE: MEDITERRANEAN RESTAURANT!

Svojim mišljenjem, utiscima i zapažanjima pomažete svim nadji.info posetiocima - šta mogu da očekuju, da li je vredno njihove pažnje, kao i koje su dobre ali i koje stvari mogu da se poprave kod MEZESTORAN DVORIŠTE: MEDITERRANEAN RESTAURANT

Iznesenim mišljenjem vlasniku MEZESTORAN DVORIŠTE: MEDITERRANEAN RESTAURANT omogućavate da se direktno informiše o tome šta posetioci, kupci, kao i gosti - stvarno misle o MEZESTORAN DVORIŠTE: MEDITERRANEAN RESTAURANT i kako može da unapredi svoje usluge

Podelite vaše utiske sa ostalim nadji.info korisnicima ... iznesite ih rečima, ili ih pokažite slikom!