NOVI ĐERAM: RESTORAN - Đakovačka 1, 11050 Beograd - Zvezdara, Srbija

NOVI ĐERAM

RESTORAN

Rekli su:

U mirnom delu Zvezdare otvoren je restoran Đeram. Vlasnik restorana Srđan Rabrenović (koji je i suvlasnik O. U. R. bara na Tašmajdanu) je preuredio porodičnu kuću iz 1927. i napravio prijatan ambijent. Ovaj restoran internacionalne kuhinje svoju ponudu ...

Informacije o mestu

0.00 0

Kontakt
MO +381 (063) 384 227
MO +381 (066) 439 749
E-Mail
Internet

Sadržaji

Prikazana sadržaj/a

1-2 (2)

Đeram

U mirnom delu Zvezdare otvoren je restoran Đeram. Vlasnik restorana Srđan Rabrenović (koji je i suvlasnik O. U. R. bara na Tašmajdanu) je preuredio porodičnu kuću iz 1927. i napravio prijatan ambijent.

Ovaj restoran internacionalne kuhinje svoju ponudu upotpunjuje upotrebom prirodnih i svežih namirnica. Teleći kotleti u ljutom sosu, piletina sa kremom od kukuruza i palentom, zečiji ragu sa njokama od sremuša, damplingsi od gambora su samo neka od glavnih jela koja se mogu naći u njihovom meniju.

U ponudi imaju i koktele koje pravi barmen Marko Rovčanin. Takođe, u sveže ceđene sokove dodaju i sastojke poput hibiskusa ili lavande. Ponudu upotpunjuju domaća, francuska i italijanska vina.

Restoran sarađuje sa Pržionicom, pa nude i espresso kafu vrhunskog kvaliteta. Restoran ima oko 100 mesta za sedenje, 40 u samom restoranu i 50 u bašti.

Đeram

Sasvim nova i sasvim inspirativna gastro lokacija smeštena je, kako i samo ime nagoveštava, neposredno ispod pijace Đeram, u tihoj Đakovačkoj ulici.

Kuća s početka prošlog veka uz puno bele boje u svedenom ambijentu donosi toplinu, a bašta natkrivena „terasom“ na kojoj su zasađeni začini čini više nego prijatan kutak za degustaciju ne predugog, ali više nego zanimljivog menija.

Kreiran maštom i višegodišnjim iskustvom šefa kuhinje i vlasnika Srđana Rabrenovića, meni Đerma je uzbudljiva šetnja raznim meridijanima, pojačana sezonskim namirnicama iz neposredne blizine.

Počev od tris supa – efektno servirane tri supe u malim količinama, preko osvežavajućih keleraba rolni s finim krem freš dresingom i piletinom kuvanom 12 sati, predjela upotpunjuju fondu od tri vrste sira s koprivom, palačinke s dimljenim lososom i prolećne rolne s pačetinom u papiru od pirinča.

Dumplingsi od gambora sjajan su prelaz ka glavnim jelima, servirani u pletenoj posudi, kuvani na pari uz odličan sos od spanaća. Ukusna i obilna piletina, nestandardno sečena: deo grudi i krilce, s palentom i neobičnim kremom od kukuruza bila je naš izbor, a pasta s raguom od gambora i dagnji, raviole s tri vrste pečuraka i zečji ragu s njokama od sremuša kibicovani su za ponovni dolazak.

Sjajan čokoladni sufle zaokružuje priču, koju prati selekcija koktela kreirajući zaista sasvim drugačiji doživljaj. Topla preporuka.

SVAKOG UTORKA OD 19H CENE SVIH KOKTELA -50%

AKCIJA: Isteklo

ČETVRTKOM OD 17H: NA 4 PIVA + GRATIS KOBASICE

Bili ste ovde?

Vaše mišljenje, utisci i zapažanja o NOVI ĐERAM: RESTORAN su izuzetno bitni i mogu pomoći drugima da donesu bolje odluke!

Ocenite NOVI ĐERAM: RESTORAN!

Svojim mišljenjem, utiscima i zapažanjima pomažete svim nadji.info posetiocima - šta mogu da očekuju, da li je vredno njihove pažnje, kao i koje su dobre ali i koje stvari mogu da se poprave kod NOVI ĐERAM: RESTORAN

Iznesenim mišljenjem vlasniku NOVI ĐERAM: RESTORAN omogućavate da se direktno informiše o tome šta posetioci, kupci, kao i gosti - stvarno misle o NOVI ĐERAM: RESTORAN i kako može da unapredi svoje usluge

Podelite vaše utiske sa ostalim nadji.info korisnicima ... iznesite ih rečima, ili ih pokažite slikom!