20 maj 2017

RING RING FESTIVAL

Festival i vašar

Informacije o događaju

Kategorija
Tip događaja
Festival i vašar
Datum i vreme
Su 20:00
Protekli period Sr 17. maj 2017. 20:00
Če 18. maj 2017. 20:00
Pe 19. maj 2017. 20:00
Su 20. maj 2017. 20:00
Karte
17.05. REX 300,00 RSD
18.05. REX 300,00 RSD
20.05. REX 400,00 RSD
19.05. REX 500,00 RSD
Komplet karata 1.300,00 RSD
Društvene mreže

Kratak opis događaja

Ring Ring Festival

Opis i detalji

Ring Ring festival 2017 - PROGRAM

17. 05.

Argo feat. Rođenice (Mađarska/Srbija)

Šalter ensemble (Hrvatska/Slovenija/Švajcaska/Srbija)

18. 05.

Daichi Yoshikawa (Japan)

La Tene (Švajcarska/Francuska)

19. 05.

Z Country Paradise (Nemačka/FinskaSrbija)

Tomeka Reid Quartet (SAD)

20. 05.

Superimpose with Sofia Jernberg (Nemačka/Švedska)

Paolo Angeli (Italija)

U Beogradu će se i ovog maja gledati i slušati koncerti uzbudljive, nove, jazz i eksperimentalne muzike, zahvaljujući festivalu »Ring Ring«, koji će biti održan od 7. do 20. maja u Kulturnom centru Rex.

Ovogodišnji program, naizgled skromniji nego inače, doneće susret sa nekim starim poznanicima, ali sa, za našu publiku, mnogim novim imenima nove muzike u svetu.

Publiku, koja pamti ranije nastupe nemačkog saksofoniste Franka Gratkovskog, italijanskog inovatora Paola Anđelija, američke gitaristkinje Meri Halvorson i čelistkinje Tomeke Rid.

Dve umetnice predvode Tomeka Reid Quartet, a iz SAD dolazi i saksofonista Džon Dajkmen, koji na uvodnom koncertu festivala nastupa sa velikom nadom domaće džez scene bubnjarem Aleksandrom Škorićem iz Novog Sada – njih dvojica nastupaju u nedelju 7. maja.

Saradnja naših i svetski poznatih muzičara će karakterisati ovo, dvadeset drugo izdanje festivala, pošto će polovina koncerata proteći u takvom spoju.

Za dvanestočlani Šalter Ensemble, ovo je prva prilika da predstave novi projekat nakon upravo održane svetske premijere na festivalu u Zagrebu i samo je sledeći korak na njihovoj evropskoj turneji.

Naša pevačica i glumica Jelena Kuljić će, sa sastavom Z Country Paradise, pokazati novo lice džeza, dok će druga pevačica, šveđanka Sofija Jernberg u spoju sa nemačkim duom Superimpose, demonstrirati kako se i vokalna improvizacija dobro uklapa u free jazz.

Za ljubitelje neobičnih zvukova i pristupa tu je japanski inovator Daiči Jošikava, kao i trio La Tene, čija muzika lebdi između muzike kakvu kreiraju The Necks ili The Still i tradicionalne muzike, ali sa krajnje neobičnim instrumentarijem.

Kao i prošle godine festivala ne bi bilo bez podrške poštovalaca i prijatelja festivala.

Ulaznice se mogu kupiti u Kulturnom centru Rex, po krajnje pristupačnim cenama, a koje su prikazane uz program festivala.

Bili ste ovde?

Vaše mišljenje, utisci i zapažanja o RING RING FESTIVAL su izuzetno bitni i mogu pomoći drugima da donesu bolje odluke!

Ocenite RING RING FESTIVAL!

Svojim mišljenjem, utiscima i zapažanjima pomažete svim nadji.info posetiocima - šta mogu da očekuju, da li je vredno njihove pažnje, kao i koje su dobre ali i koje stvari mogu da se poprave kod RING RING FESTIVAL

Iznesenim mišljenjem vlasniku RING RING FESTIVAL omogućavate da se direktno informiše o tome šta posetioci, kupci, kao i gosti - stvarno misle o RING RING FESTIVAL i kako može da unapredi svoje usluge

Podelite vaše utiske sa ostalim nadji.info korisnicima ... iznesite ih rečima, ili ih pokažite slikom!