SALON 5: RESTAURANT - Avijatičarski trg 5, 11080 Beograd - Zemun, Srbija

SALON 5

RESTAURANT

Rekli su:

Salon 5 je interesantan i pažnje vredan pomak na ovdašnjoj ugostiteljskoj sceni. Smešten u stan na prvom spratu zgrade u starom delu Zemuna, ovaj restoran donosi intimnost s jedne i rafiniranost s druge strane. Sam prostor podeljen je u tri celine, prva ..

Informacije o mestu

0.00 0

Kontakt
TFL +381 (011) 261 4893
MO +381 (064) 549 6833
Internet

Sadržaji

Prikazana sadržaj/a

1-2 (2)

Doživljaj unikatan, preporuka iskrena

Salon 5 je interesantan i pažnje vredan pomak na ovdašnjoj ugostiteljskoj sceni. Smešten u stan na prvom spratu zgrade u starom delu Zemuna, ovaj restoran donosi intimnost s jedne i rafiniranost s druge strane.

Sam prostor podeljen je u tri celine, prva je za opuštanje i uvodno ili pak after piće, središnja za malo veća društva ili poslovne sastanke, a treća za intimnije prilike.

Sam ambijent je sveden i neopterećen detaljima, nameštaj i osvetljenje pažljivo probrani, a slično se može reći i za ovdašnji jelovnik. Baziran na višegodišnjem itekako relevantnom italijanskom iskustvu, ovdašnji meni donosi efektne forme bazirane na originalnim sastojcima i načinima pripreme.

Uvodni potaž od bundeve sa svežim vrganjima bio je uvod u primi piatti koji je itekako potvrdio očekivanja. Papardele s vrganjima s jedne, odnosno raviola punjena rikotom i spanaćem s moračom i penom od limuna s druge strane, ostavile su raskošan utisak.

Od glavnih jela probali smo taljatu s rukolom i parmezanom, uz koju se u posebnoj posudi servira ukusan pire. Za sledeći put kibicovali smo prženu guščju džigericu, a među desertima favoriti su tiramisu i čokoladni mus s višnjom.

Rezervacija je obavezna, doživljaj unikatan, a naša preporuka iskrena.

Salon 5

Beograd je zaslužio mesto poput ovog a da ono nije na Dorćolu ili Vračaru. U gradu su i ranije postojali restorani u stanovima koji su low budget, što potpuno podržavam.

Međutim, koncept Salona 5 je drugačiji. Mi prezentujemo jela visokog gastronomskog kvaliteta, a naša kuhinja bazira se na jednostavnosti. Ne trudim se da izmislim nešto novo.

U gastronomiji zaista moraš da budeš siguran u to što radiš. Recept za guščju džigericu učio sam godinama, naučio i stojim iza toga da je lepo spremam – kaže Nikola Narančić, vlasnik restorana.

U Salonu 5 namirnice se nabavljaju svakog dana, a jela menjaju sezonski.

– Trudimo se da što manje termički obrađujemo hranu. Sve počinje od kvaliteta proizvoda, a tek posle nastupa kreativnost i uklopljivost kuvara.

Nažalost, u našoj zemlji veoma smo ograničeni kada je nabavka hrane u pitanju. Mi ne pravimo kompromise. Ako u nabavci nema namirnice koja nam je potrebna za određeno jelo, onda tog dana nema tog jela na meniju.

Moraju da postoje standardi. Jelo koje ste jednom probali, svaki sledeći put mora da bude istog kvaliteta.

U ponudi nema ni Coca-Cole, jer se, kako kaže Nikola, gostima nude samo kvalitetni proizvodi.

– Uz našu hranu ne ide gazirani sok. Nije mi namera da kritikujem goste, a i nemoguće je objasniti nekom da uz guščju džigericu ne ide Coca-Cola. Čak i ako deca zatraže neki sokić, mi im ponudimo sveže ceđene sokove umesto gaziranih napitaka.

Naša preporuka je ujedno i savet za zdraviji način života – objašnjava Nikola i dodaje da zahvaljujući dugogodišnjem radu u svetskom gastronomskom centru Toskani ima drugačiji pogled na restoranske i ugostiteljske principe.

– Veoma rano ušao sam u svet ugostiteljstva. Počeo sam od nule, od pranja sudova, pa preko čišćenja i seckanja namirnica stigao do šefa kuhinje u jednom renomiranom restoranu u Bolonji.

Italijani imaju potpuno drugačiji pogled na gastronomiju od nas, naročito kada je reč o trudu i ljubavi prema hrani. U Italiji nema bacanja namirnica, i mislim da je takav odnos prema hrani bitan kako za društvo u celini tako i za gastronomiju.

Da bi sve funkcionisalo kako treba, a i više i bolje od toga, potreban je konstantan trud i rad koji podrazumeva dvadesetčetvoročasovnu posvećenost. Čini mi se da su ljudi polako počeli da se bude i kod nas.

Mislim da je ispred nas svetla budućnost restoraterstva i ugostiteljstva – kaže Nikola.

SVAKOG UTORKA OD 19H CENE SVIH KOKTELA -50%

AKCIJA: Isteklo

ČETVRTKOM OD 17H: NA 4 PIVA + GRATIS KOBASICE

Bili ste ovde?

Vaše mišljenje, utisci i zapažanja o SALON 5: RESTAURANT su izuzetno bitni i mogu pomoći drugima da donesu bolje odluke!

Ocenite SALON 5: RESTAURANT!

Svojim mišljenjem, utiscima i zapažanjima pomažete svim nadji.info posetiocima - šta mogu da očekuju, da li je vredno njihove pažnje, kao i koje su dobre ali i koje stvari mogu da se poprave kod SALON 5: RESTAURANT

Iznesenim mišljenjem vlasniku SALON 5: RESTAURANT omogućavate da se direktno informiše o tome šta posetioci, kupci, kao i gosti - stvarno misle o SALON 5: RESTAURANT i kako može da unapredi svoje usluge

Podelite vaše utiske sa ostalim nadji.info korisnicima ... iznesite ih rečima, ili ih pokažite slikom!

Ključne reči

people, salon, book, table, with, menu, cuisine, interior, contact, prefer, more, reservationsalonrs, show, hominidstudio, larger, space, visit, breathtaking, very, heart, belgrade’s, town, back, wwwsalonrs, just, because, about, great, restaurant, experience, without, refined, starters, steak, know, you’re, fussy, least, much, don’t, worry, won’t, overwhelm, extravagant, recipes, their, names, sound, good, real, thing, dishes, prepared, delicate, attention, detail, carefully, nuanced, hands, masters, whose, dexterity, grill, measured, split, seconds, immaculate, performance, kitchen, makes, feel, that’s, value, above, everything, making, sure, keep, fine, balance, times, subtlety, arrogance, simplicity, modesty, indulgence, tact, committed, excellence, every, sense, word, culinary, gastronomical, visual, taste, asks, starter, pâté, beef, tartar, selection, italian, salami, cheese, tagliatelle, ragu, pappardelle, boletus, cappelletto, risotto, main, courses, cutlet, milanese, “salon, duck, foie, gras, tbone, fish, please, waiters, daily, special, sides, ratatouille, nicoise, salad, mash, potatoe, dessert, panna, cotta, chocolate, mousse, tiramisu, instagram, feed, working, hours, from, wednesday, sunday, person, phone, cell, avijatičarski, floor, zemun, design, dear, guest, thank, visiting, summer, holidays, will, closed, until, september, check, sister, guarantee, you’ll, amazed