13 avg 2017

SPOMENICI GOVORE – PREDSTAVA I KONCERT

Ostalo

Informacije o događaju

Kategorija
Tip događaja
Ostalo
Datum i vreme
Ne 17:00
Društvene mreže

Kratak opis događaja

Spomenici govore – predstava i koncert

Kalemegdan, Gornji grad, Beograd

Opis i detalji

Centar za razvoj ideja i kulturno društvo LADA organizuju interaktivnu edukativnu predstavu i koncert Momčila Aleksandrića (gitara).

Cilј događaja je da se posetioci upoznaju sa životima velikana iz srpske književnosti, kao i drugim ličnostima koje su doprinele razvoju srpske kulturne baštine, pa tako i samog društva.

Publici će biti predstavlјeno 13 ličnosti koje će kroz kratke monologe i međusobne interakcije prikazati mladi glumci. Predstava je osmišlјena tako da pored svakog spomenika stoji po jedan glumac, a posetioci će redom biti vođeni od spomenika do spomenika kako bi imali priliku da slušaju sve glumce.

Biće organizovane dve ture: jedna u 17 i druga u 19 časova, između kojih je organizovan koncert gitariste Momčila Aleksandrića u muzičkom pavilјonu.

Početak obe ture će biti kod spomenika Koste Taušanovića koji se nalazi odmah desno od glavnog ulaza na Kalemegdan (ulaz iz Knez Mihailove).

Glumci i ličnosti koje glume:

Miloš Filimonović – Stevan Mokranjac

Dejan Tošić – Stevan Raičković

Luka Stević – Miloš Crnjanski

Vladan Čalija – Radoje Domanović

Marko Belojević – Bora Stanković

Ilija Dimitrijević – Vojislav Ilić

Đorđe Pantović - Jovan Dučić

Danilo Tanasković – Janko Veselinović

Uroš Stefanović – Aleksa Šantić

Aleksandar Živković – Miloš Đurić

Bogdan Spirić - Simeon Roksandić

Radoje Đurđević - Kosta Taušanović

Aleksa Šušić – Đuro Jakšić

Bili ste ovde?

Vaše mišljenje, utisci i zapažanja o SPOMENICI GOVORE – PREDSTAVA I KONCERT su izuzetno bitni i mogu pomoći drugima da donesu bolje odluke!

Ocenite SPOMENICI GOVORE – PREDSTAVA I KONCERT!

Svojim mišljenjem, utiscima i zapažanjima pomažete svim nadji.info posetiocima - šta mogu da očekuju, da li je vredno njihove pažnje, kao i koje su dobre ali i koje stvari mogu da se poprave kod SPOMENICI GOVORE – PREDSTAVA I KONCERT

Iznesenim mišljenjem vlasniku SPOMENICI GOVORE – PREDSTAVA I KONCERT omogućavate da se direktno informiše o tome šta posetioci, kupci, kao i gosti - stvarno misle o SPOMENICI GOVORE – PREDSTAVA I KONCERT i kako može da unapredi svoje usluge

Podelite vaše utiske sa ostalim nadji.info korisnicima ... iznesite ih rečima, ili ih pokažite slikom!