21 apr 2017

USTUPANJE MESTA

Promocija: PREDSTAVLJANJE KNJIGE

Informacije o događaju

Kategorija
Tip događaja
Promocija
Datum i vreme
Pe 19:00

Kratak opis događaja

Predstavljanje knjige, Ustupanje mesta'' Stevana Tatalovića

Opis i detalji

Pozivamo vas na promociju zbirke poezije „Ustupanje mesta“ autora Stevana Tatalovića. Rukopis ove zbirke izabran je na konkursu za najbolji pesnički prvenac Beogradskog festivala poezije i knjige ''Trgni se!

Poezija!'' i izdavačke kuće Treći Trg.

Učestvuju:

Stevan Tatalović, autor

Tamara Krstić, Jana Aleksić, Milomir Gavrilović, kritičari

Dejan Matić, urednik

O knjizi:

Zbirka poezije „Ustupanje mesta“ (Treći trg, 2016) peva o revolucijama koje se nisu dogodile. Osnovni motivi knjige pronalaze se u životnim nedostacima: poslovima od petnaest minuta, gradovima koje nismo posetili, jezicima koje nismo naučili, ljubavima koje su nas zaobišle i pitanjima smrti sa kojima ne možemo da se obračunamo.

Sa pesmama koje se nadovezuju, ova celina liči na poemu u kojoj smo svi junaci, a biramo role između vita activa i vita contemplativa. Uz veliki broj upadica koje ometaju čitanje i vraćaju pažnju na ponovo aktuelna egzistencijalna pitanja, ova angažovana knjiga nema cilj da nešto promeni, već služi kao podsetnik da povremeno treba da se zaustavimo.

O autoru:

Stevan Tatalović (1987)

Živi i radi u Beogradu. Piše poeziju, akademske tekstove. Rukopis Ustupanje mesta je autorova prva (prava) zbirka pesama, koju je objavio Treći trg 2016.

Autor je prethodno objavio knjižicu „O“ u izdanju beogradskog Pesničenja.

Bili ste ovde?

Vaše mišljenje, utisci i zapažanja o USTUPANJE MESTA: PREDSTAVLJANJE KNJIGE su izuzetno bitni i mogu pomoći drugima da donesu bolje odluke!

Ocenite USTUPANJE MESTA: PREDSTAVLJANJE KNJIGE!

Svojim mišljenjem, utiscima i zapažanjima pomažete svim nadji.info posetiocima - šta mogu da očekuju, da li je vredno njihove pažnje, kao i koje su dobre ali i koje stvari mogu da se poprave kod USTUPANJE MESTA: PREDSTAVLJANJE KNJIGE

Iznesenim mišljenjem vlasniku USTUPANJE MESTA: PREDSTAVLJANJE KNJIGE omogućavate da se direktno informiše o tome šta posetioci, kupci, kao i gosti - stvarno misle o USTUPANJE MESTA: PREDSTAVLJANJE KNJIGE i kako može da unapredi svoje usluge

Podelite vaše utiske sa ostalim nadji.info korisnicima ... iznesite ih rečima, ili ih pokažite slikom!