User AKA Lane

AKA Lane

neštonešto

Content Map

Content

content(s) shown

1-34 (966)

TEKKA: JAPANSKI RESTORAN
GAVELLA
INSTITUT PERFUMEUR FLORES
SAN TOMMASO: VINOTEKA
Paštrik Gostionica
Lovor: ugostiteljski obrt
DELFIN
ŠKVER DA MARIO
BATANA: EKO MUZEJ
ADRIATIK: HOTEL
CRKVA SVETE EUFEMIJE
FRANJEVAČKI SAMOSTAN
AL PONTO
Restoran AMFORA
DA PIERO
TOMA I NADA

Uživanje u seoskom dvorištu

Toma i Nada

Mislim da na ovo mesto dolazim skoro 15 godina, ne baš intenzivno ali sigurno svake godine bar jednom. I uvek je to i izlet van grada, i dobra hrana, i šetnja, i svraćanje na još poneko mesto.

Kod Tome i Nade iznenađenja nema. Zna se zašto se dolazi i šta se jede. Uvek je tu tzv “beli mrs” - dobar sir i odličan kajmak, bašta salata sa celim paradajzom, paprikom, lukom, i naravno - nešto sa ražnja.

Može jagnjetina, a može i prasetina, pa ko šta voli. A uz sve to - vuće lepinje.

I tako je uvek, i stalno i svake godine. I usluga je uvek ista - znaš da je gužva, znaš da ćeš neke stvari da sačekaš, ali u suštini vredi - pošto se ovde i dolazi da odsediš i uživaš napolju i baš te briga.

Naravno - za kraj uvek - domaće palačinke pa još sa domaćim džemom od šljiva.

AKA Lane AKA Lane published 4 years ago
rating 4.00
Aleksandar: Ekskluzivni restoran

Baš za preporuku

Posle više godina sam ponovo došao u ovaj restoran. I nisam pogrešio.

Iako je unutrašnji deo mnogo lepši i ekskluzivniji od bašte, kada se pruži prilika da u sred februara sedite na terasi u bašti i ručate - onda nema dileme.

Izbor hrane odličan! Konobar i njegov pristup, prijateljski, ali ne preko granice, kao i preporuke koje daje - takođe za pohvalu.

Na meniju ima svega - i domaćih standardnih specijaliteta, i i onih koji su očigledno izvorno osmišljeni u ovom restoranu, sa sve nazivima vezanim za kralja, monarhiju, itd.

I domaće belo vino koje sam pio - oodliičnoo.

Cene jako, jako pristojne, posebno za ovakav tip restorana.

I za kraj - vrhunski užitak. Kolači iz poslastičarnice na ulazu u restoran, koja pripada samom restoranu! Tako dobar kolač da čak nisam ni stigao da ga slikam koliko je brzo nestao sa tanjira.

Stvarno sve za preporuku.

AKA Lane AKA Lane published 4 years ago
rating 5.00
KOFFEIN: PRODAJA I DEGUSTACIJA KAFE

Odlična kafa, super atmosfera

Prvi put došao, i... pa jedva cekam da se vratim. Razlozi vec vidljivi u naslovu - sjajna kafa, i to ne samo jedna, vec dooobar izbor, a atmosferi posebno doprinosi odlicna ekipa koja radi.

AKA Lane AKA Lane published 5 years ago
rating 5.00
SPLAV PLAY: RESTORAN / CAFE

Za uživanje i relax

Sjajno! Odlična klopa (i sveden meni), pristojne cene i nasmejana i više nego frendly konobarica. Dnevna atmosfera - totaly relax.

AKA Lane AKA Lane published 5 years ago
rating 5.00
TRPEZA: RESTORAN DOMAĆE KUHINJE

Živeo roštilj!

U Mali Mokri Lug stvarno nikada ne dolazim, osim kada prolazim Bulevarom prema izlazu iz grada. Na predlog jednog od drugara muška ekipa je dogovorila termin i otišla u Trpezu da je "overi".

Jedan ponedeljak, pred veče. Iako je bilo zauzeto samo par stolova, za vrlo kratko vreme se skoro popunilo sve oko nas. Znak da smo očigledno došli na pravo mesto.

Prvi utisak – roštilj, već po mirisu koji se širi. Možda i jedina zamerka, ako je uopšte, pošto doći na ovakvo mesto i ne očekivati da vas posle toga prati “kafanska” mirisna aura je verovatno previše.

Drugi utisak – roštilj, po izboru iz menija. A u njemu porcije od kojih je svaka ponaosob za tročlanu porodicu! Olakšavajuća okolnost – skoro sve može da se naruči i kao pola porcije, a i to je ozbiljan zadatak za svakoga.

Treći utisak – naravno ponovo roštilj, a na osnovu degustacije i obilne konzumacije. Rebarca sa kajmakom, uštipci, kobasice, carski ražnjić.

Sve sjano i jako ukusno. Domaće salate, turšija, ajvar, kiseli kupus, ljute papričice,... sve takođe odlično. Sve u svemu – mesto na kome možete dobiti ono što se očekuje od pravog roštilja i kafane koja u potpisu ima da je restoran domaće kuhinje.

Kvalitet i ukus. Jedino sam siguran da sledeći put idem tokom dana, a ne uveče, kako bih lakše preživeo ove specijalitete. Naglasio bih stvarno jako ljubazne konobare, a posebno konobaricu koja je nas služila.

U svakom trenutku kada je trebalo je bila tu, ljubazna, efikasna, brza, sa osmehom.

AKA Lane AKA Lane published 5 years ago
rating 5.00
CAMPO DE FIORI: TRATTORIA ITALIANA

Bez dileme - za preporuku

Pre više godina sam počeo da doživljavam Skadarliju ne više kao mesto (ulicu) u koju dolaze samo stranci da vide lokalnu turitičku atrakciju, i gde se ide u kafane koje više i ne znam kako se zovu, već kao lokaciju na kojoj se nalazi italijanski restoran sa mojoj omiljenom picom.

Da budem iskren, to je jedna od dve najbolje pice koje znam (ali ta druga je u nekom drugom gradu, i u nekoj drugoj zemlji). I nije samo vrhunska pica deo doživljaja, već i enterijer koji zimi daje neki dobar osećaj ušuškanosti, a posebno bašta koja je malo izdignuta od nivoa ulice i tokom leta predstavlja savršenu lokaciju za "blejanje".

Primetio sam i da, nekako po pravilu, godinama unazad uglavnom rade neke simpatične devojke, komunikativne i poprilično brze. I kada god sam imao prilike da nekog odvedem po prvu put u Campo, ispostavljlo se da je svako od njih samo potvrđivao moj utisak o ovom mestu. Što se mene tiče, bez dileme - za preporuku.

AKA Lane AKA Lane published 5 years ago
rating 5.00
ORAČ

Prava kafana, pravi užitak

Svaki put kada dodjem u Niš pokušavam da pronađem neku, za mene, novu kafanu kako bih upotpunio svoj generalni utisak o "gurmanskoj ponudi" u ovom gradu.

I ovoga puta, kao i uvek do sada, - bingo. Sve u skladu sa očekivanjem i ambijentom: prava kafana, sa tradicionalnim ambijentom (i malim kaminom, u kome gori vatrica, u uglu), i hrana u skladu i sa tradicijom, ambijentom, i zimskim vremenskim uslovima napolju.

Jagnjetina, moravska salata, topla pogača, kiseli kupus, roštilj, dimljeni vrat na roštilju (koji je za svaki slučaj spušten na sloj kajmaka, verovatno da ne bude "suv":-).

U svakom slučaju - sve sjajno. Za većinu stvari, a naročito salate, kažu da su iz tzv. "domaće radinosti" i da ih spremaju prave domaćice. Usluga u skladu sa ostalim - nenametljiva, i domaćinska.

AKA Lane AKA Lane published 5 years ago
rating 5.00
KUMBARA: NACIONALNI RESTORAN

Dobra transformacija

Nekada je to bila “kafana”. U međuvremenu je postala restoran. Nisam neki ljubitelj takvih transformacija, možda zato što su retko uspešne, a za ovu moram da kažem – da je prilično dobra. Šta je to ovo mesto podiglo sa prethodnog niovoa na ovaj novi?

Enterijer - sa dobrim bojama i dosta drveta daje osećaj prijatnog i nepretencioznog. Letnja bašta je sada na nivou zemlje, u dvorišu, pa po lepom vremenu pruža oseća kao da ste u prirodi.

Izbor hrane – uz tradicionalne “roštiljske gurmanluke” i ostale što tople što hladne mezetluke (leskovačka salata, sprža, beli mrs,...), i solidan izbor internacionalnih (neko bi ih nazvao fensi) jela, što odgovara raznim ukusima, kao što je bio slučaj sa “mojom ekipom”.

Ono što bi trebalo unaprediti, a bez obzira na transformaiju, je svakako usluga. Konobari jesu vrlo ljubazni, sve je ok, dobro mogu da preporuče, posluže,... ali ih nije uvek bilo, i na neke stvari se čekalo malo duže nego što bi trebalo.

Bez obzira da li sam u kafani ili restoranu – očekujem brzu uslugu! Zbog toga i ocena 8.

AKA Lane AKA Lane published 6 years ago
rating 4.00
SIDRO: SREBRNO JEZERO

Vrhunski slatkiši

Na Srebrnom jezeru, kod Velikog Gradišta, nalazi se restoran Sidro. Postoji već više godina i zbog lepe terase/bašte koja je na samoj obali i gleda na jezero, vrlo je posećen tokom leta.

Više puta sam ovde jeo i dešavalo se da ponekad zbog gužve ne nađem slobodno mesto i da moram da sačekam.

Meni je relativno “kratak”, sa po samo nekoliko jela sa roštilja, od ribe ili piletine, i nekoliko pizza, ali je uglavnom sve jako ukusno. Moj favorit je uvek bila njihova gurmanska pljeskavica!

Cene... pa svakako prihvatljive, i niže, ako se porede sa beogradskim. Usluga može da bude bolja, ali... slatkiši nemaju takmaca u širokom krugu.

Nije se desilo da završim ručak ili večeru a da ne pojedem nešto sa spiska deserata. Tri vrste palačinki (i to ne obične), čokoladni brauni sa malinama, zli topli lešnik,... sve je – baš mljac.

Skoro sam svratio ponovo i video da je unutrašnji deo restorana, za razliku od ranije kada je bio više nego običan, sada drugačiji, renoviran i sa, za mene na prvi pogled, prijatnim ambijentom, interesantnim dekoracijama, i nečim što inače jako volim – kaminom u centralnom delu.

AKA Lane AKA Lane published 6 years ago
rating 4.00

Statistics