13 jun 2018

A QUEEN OF MONTENEGRO

Predavanje, obuka i radionica: VOĐENJE KROZ IZLOŽBU BOJANE S. KNEŽEVIĆ

Informacije o događaju

Kategorija
Tip događaja
Predavanje, obuka i radionica
Datum i vreme
Sr 18:00

Kratak opis događaja

A Queen of Montenegro / Vođenje kroz izložbu Bojane S. Knežević

Opis i detalji

U sredu 13. juna, od 18 do 20 časova, u Galeriji SULUJ, pozvani ste da prisustvujete vođenju kroz izložbu "A Queen of Montenegro" autorke Bojane S. Knežević.

“A Queen of Montenegro" je umetnički projekat u kojem autorka istražuje svoje crnogorsko poreklo, iz specifične pozicije nevidljivosti – koja je uzrokovana njenim rodnim identitetom.

Polazna tačka projekta je veliko porodično stablo sačinjeno samo od muških članova, koje sada postaje nova platforma za intervenciju.

Subvertirajući ustaljenu reprezentaciju crnogorskog ženskog identiteta, umetnica koristi svoju poziciju nevidljivosti da bude bilo šta…

Projekat se realizuje kroz seriju radova u različitim medijima, uz konstantnu performativnu i repetitivnu rekonstrukciju rodoslova. Postavku možete pogledati do petka 15. juna, a svakog radnog dana tokom trajanja izložbe, od 16 do 19 časova, imaćete priliku da prisustvujete izvođenju procesualnog performansa (Tamo gde nisam rođena) posvećenog rekonstrukciji porodičnog stabla Knežević.

Bojana S. Knežević je interdisciplinarna umetnica aktivna u polju performansa, videa, audio-vizuelne instalacije i zvučne umetnosti. Osnovne i master studije, smer Novi likovni mediji, završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a Interdisciplinarne umetničke doktorske studije na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Živi i radi u Beogradu.

Bili ste ovde?

Vaše mišljenje, utisci i zapažanja o A QUEEN OF MONTENEGRO: VOĐENJE KROZ IZLOŽBU BOJANE S. KNEŽEVIĆ su izuzetno bitni i mogu pomoći drugima da donesu bolje odluke!

Ocenite A QUEEN OF MONTENEGRO: VOĐENJE KROZ IZLOŽBU BOJANE S. KNEŽEVIĆ!

Svojim mišljenjem, utiscima i zapažanjima pomažete svim nadji.info posetiocima - šta mogu da očekuju, da li je vredno njihove pažnje, kao i koje su dobre ali i koje stvari mogu da se poprave kod A QUEEN OF MONTENEGRO: VOĐENJE KROZ IZLOŽBU BOJANE S. KNEŽEVIĆ

Iznesenim mišljenjem vlasniku A QUEEN OF MONTENEGRO: VOĐENJE KROZ IZLOŽBU BOJANE S. KNEŽEVIĆ omogućavate da se direktno informiše o tome šta posetioci, kupci, kao i gosti - stvarno misle o A QUEEN OF MONTENEGRO: VOĐENJE KROZ IZLOŽBU BOJANE S. KNEŽEVIĆ i kako može da unapredi svoje usluge

Podelite vaše utiske sa ostalim nadji.info korisnicima ... iznesite ih rečima, ili ih pokažite slikom!