14 mar 2018

DRAMA O MIRJANI I OVIMA OKO NJE

Ostalo

Informacije o događaju

Kategorija
Tip događaja
Ostalo
Datum i vreme
Sr 20:00
Karte
Parter 700,00 RSD

Kratak opis događaja

Ivor Martinić

DRAMA O MIRJANI I OVIMA OKO NJE

Režija: Iva Milošević

Opis i detalji

Posle predstava Shopping & Fucking, Razvaljivanje i Fedrina ljubav, isti umetnički tim okupljen oko rediteljke Ive Milošević postavio je ovaj put na scenu Teatra “Bojan Stupica” savremeno delo mladog dramskog pisca iz Zagreba.

Prikazujući nam život koji Mirjana i oni oko nje vode – provodeći svoje dane mirno, u teskobnoj svakodnevici, uobičajenim banalnim brigama, bez mnogo uzbuđenja i strasti – oni suptilnim sredstvima uspevaju da nam otkriju koliko taj život – baš kao i naš sopstveni – u sebi nosi lepote, tuge, humora, bola i poezije.

„… ova tamna slika začinjena je blagom primesom humora koji doprinosi životnoj punoći teksta drame čije je vrline dobro iskoristila rediteljka Iva Milošević.“ (DANAS)

„Uživajući u ovoj, na neki način, tragikomičnoj predstavi, možemo da prepoznamo i deo svog života koji vrlo često biva zarobljen u kolotečini svakodnevice.“ (B92)

„… Ovu priču mladog hrvatskog pisca rediteljka Iva Milošević realizuje sa izraženim osećanjem za meru i osećajem za detalje, bez kojih ona ne bi bila ono što izgleda da jeste.

Zahvaljujući rediteljkinom, pre svega iskrenom odnosu prema svojim junacima nenametljivo je, ali jasno ispisan pun krug naših (ličnih) i svakih drugih promašaja.

To konkretno znači da ova priča o Mirjani naših dana i njenom okruženju ima aromu onog nekadašnjeg sveta Čubure i drugih mitskih prostora Beograda…“ (BLIC)

Drama o Mirjani i ovima oko nje sudelovala je na 55. Sterijinom pozorju i na festivalima u Mladenovcu, Zagrebu, Brčkom, Rijeci i Splitu.

Na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, ova predstava osvojila je četiri nagrade “Veljko Maričić”: za najbolju dramu (Ivor Martinić) i tri glumačke (Mirjana Karanović, Jelena Petrović, Branka Petrić), a na Marulićevim danima u Splitu nagradu “Marul” za glumu (Mirjana Karanović) i nagradu publike kao najbolja predstava u celini.

Mirjana Karanović dobila je na Susretima pozorišta u Brčkom “Grand prix” tog festivala, a Marko Baćović nagradu Novosti za najbolju epizodnu ulogu na Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Bili ste ovde?

Vaše mišljenje, utisci i zapažanja o DRAMA O MIRJANI I OVIMA OKO NJE su izuzetno bitni i mogu pomoći drugima da donesu bolje odluke!

Ocenite DRAMA O MIRJANI I OVIMA OKO NJE!

Svojim mišljenjem, utiscima i zapažanjima pomažete svim nadji.info posetiocima - šta mogu da očekuju, da li je vredno njihove pažnje, kao i koje su dobre ali i koje stvari mogu da se poprave kod DRAMA O MIRJANI I OVIMA OKO NJE

Iznesenim mišljenjem vlasniku DRAMA O MIRJANI I OVIMA OKO NJE omogućavate da se direktno informiše o tome šta posetioci, kupci, kao i gosti - stvarno misle o DRAMA O MIRJANI I OVIMA OKO NJE i kako može da unapredi svoje usluge

Podelite vaše utiske sa ostalim nadji.info korisnicima ... iznesite ih rečima, ili ih pokažite slikom!