07 dec 2017

SLUČAJNA SMRT JEDNOG ANARHISTE

Ostalo

Informacije o događaju

Kategorija
Tip događaja
Ostalo
Datum i vreme
Če 20:00
Karte
Lože 200,00 RSD
Balkon 600,00 RSD
Parter 1.000,00 RSD

Kratak opis događaja

Dario Fo

SLUČAJNA SMRT JEDNOG ANARHISTE

Režija: Maja Maletković

Opis i detalji

Kao cirkuski igrač na trapezu, Ludak usred policijske stanice visi nad ponorom – u zapletu, koji preti da se zakovitla u urnebesnu komediju zabune.

Ansambl, predvođen Nikolom Đuričkom, raskrinkaće sve nelogičnosti vezane za smrt jednog anarhiste, jer iza maske komedije vreba svet organizovanog kriminala, državne korupcije, političkih ubistava, verske netrpeljivosti, terorizma.

Slučajna smrt jednog anarhiste (1970/71) dokumentuje epizodu u italijanskoj istoriji poznatiju kao Godine olova – talas terorističkih napada s kraja 1960-ih koji je trajao do početka 1980-ih.

Foove drame, među kojima se svakako izdvaja ova komedija, prevedene su najmanje na trideset svetskih jezika, a u slučaju inscenacija van Italije preporučeno je da se prilagode lokalnim društveno-političkim prilikama.

Dario Fo je umetnik levice, baš kao i Elfride Jelinek, s kojom ne deli samo blisko političko uverenje već i ljubav prema marksizmu, revoluciji, socijalizmu, Brehtu i političkom pozorištu uopšte.

Bili ste ovde?

Vaše mišljenje, utisci i zapažanja o SLUČAJNA SMRT JEDNOG ANARHISTE su izuzetno bitni i mogu pomoći drugima da donesu bolje odluke!

Ocenite SLUČAJNA SMRT JEDNOG ANARHISTE!

Svojim mišljenjem, utiscima i zapažanjima pomažete svim nadji.info posetiocima - šta mogu da očekuju, da li je vredno njihove pažnje, kao i koje su dobre ali i koje stvari mogu da se poprave kod SLUČAJNA SMRT JEDNOG ANARHISTE

Iznesenim mišljenjem vlasniku SLUČAJNA SMRT JEDNOG ANARHISTE omogućavate da se direktno informiše o tome šta posetioci, kupci, kao i gosti - stvarno misle o SLUČAJNA SMRT JEDNOG ANARHISTE i kako može da unapredi svoje usluge

Podelite vaše utiske sa ostalim nadji.info korisnicima ... iznesite ih rečima, ili ih pokažite slikom!