07 dec 2017

TEORIJE KULTURE

Promocija

Informacije o događaju

Kategorija
Tip događaja
Promocija
Datum i vreme
Če 19:00
Karte
Događaj ima mogućnost besplatnog ulaska

Kratak opis događaja

Pozivamo vas 7. decembra, u 19 sati, u Amfiteatar Narodne biblioteke Srbije, na razgovor povodom objavljene knjige "Teorije kulture" prof. dr Đura Šušnjića (Zavod za udžbenike, Beograd, 2015).

Opis i detalji

Učestvuju:

prof. dr Ratko Božović, sociolog kulture,

Dražen Pavlica, sociolog,

prof. dr Zorica Kuburić, sociolog religije,

prof. dr Vladislava Gordić Petković i

prof. dr Đuro Šušnjić, filozof i sociolog.

- Teorije kulture sabrana su predavanja prof. dr Đura Šušnjića, koja je održavao na raznim fakultetima u proteklih desetak godina. U knjizi je analizirano i kritikovano deset teorija kulture, razmatrani su odnosi prirode i kulture, zvanične i nezvanične kulture; promišljani su i pojmovi kao što su kulturni determinizam, etnocentrizam, multikulturalizam, relativizam, masovna kultura; razmatrani su i smisao i svrha kulture u vremenu u kome je svaka vrednost dovedena u pitanje.

U razgovoru sa gostima problematizovaće se neka od navedenih pitanja.

* * *

Profesor dr Đuro Šušnjić naučnik je široke filozofske kulture i originalne kritičke misli. Šušnjićeve knjige progovaraju jezikom antičkog besednika, renesansnog humaniste, hrišćanskog propovednika i kartezijanskog prosvetitelja.

Poznati su njegovi teorijski spisi: "Otpori kritičkom mišljenju", "Ribari ljudskih duša", "Cvetovi tla", "Znati i verovati", "Dijalog i tolerancija", "Religija 1–2", "Metodologija – kritika nauke", "Sokrat – život za istinu", "Drama razumevanja" i "Zaboravljenih značenja" i drugi.

Bili ste ovde?

Vaše mišljenje, utisci i zapažanja o TEORIJE KULTURE su izuzetno bitni i mogu pomoći drugima da donesu bolje odluke!

Ocenite TEORIJE KULTURE!

Svojim mišljenjem, utiscima i zapažanjima pomažete svim nadji.info posetiocima - šta mogu da očekuju, da li je vredno njihove pažnje, kao i koje su dobre ali i koje stvari mogu da se poprave kod TEORIJE KULTURE

Iznesenim mišljenjem vlasniku TEORIJE KULTURE omogućavate da se direktno informiše o tome šta posetioci, kupci, kao i gosti - stvarno misle o TEORIJE KULTURE i kako može da unapredi svoje usluge

Podelite vaše utiske sa ostalim nadji.info korisnicima ... iznesite ih rečima, ili ih pokažite slikom!